skip to Main Content

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Een vervelende zichtbare aandoening op de gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans.

Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Vaak begint acne in de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren.
Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Huidziekte

Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is.

Voor een doeltreffende behandeling maak je een afspraak bij een van onze specialistes.

Vergoeding door verzekeraar

Sommige verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de acne behandeling. Check altijd van tevoren of jouw verzekeraar de behandeling vergoed.
Is dit het geval dan kun je een afspraak maken met Sharon ,want zij heeft haar acnespecialisatie geregistreerd in het AGB-register.
Na de behandeling reken je af en krijg je een factuur mee die je indient bij jouw zorgverzekering.

Back To Top