skip to Main Content

Pedicure, medisch pedicure, diabetisch pedicure, voetverzorging

Een regelmatig bezoek aan de pedicure is eigenlijk net zo nodig als een halfjaarlijkse controle door de tandarts. Voetklachten worden vaak voor lief genomen. Het gaat wel weer over denkt men. Maar als je er niets aan doet worden het slepende klachten. Elke standsverandering van onze voet, brengt standsverandering van ons lichaam teweeg.

Zo kunnen er op andere delen van ons lichaam aandoeningen ontstaan zoals klachten aan de enkel, knie, heup, rug of nek. Wie er op tijd bij is, kan pijnlijke problemen voorkomen. In onze moderne pedicure praktijk werken wij volgens de “HAMcode” en zijn we aangesloten bij Provoet . Dit houdt in dat wij volgens hoogstaande eisen werken op het gebied van hygiëne, veiligheid en milieu. Wij werken met de nattechniek. Dit is de nieuwste apparatuur waarmee wij de behandelingen efficiënt en pijnloos kunnen uitvoeren.

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de pedicure voor iedereen van belang, de voeten blijven in conditie en de nagels goed verzorgd. U kunt uw teennagels laten lakken in de French Pedicure stijl en dat geeft uw verschijning in open schoenen, teenslippers of gewoon blootsvoets een geweldige extra.

Medisch pedicure

Uw teennagels worden gereinigd en geknipt, eelt wordt verwijderd. Mocht u last hebben van ingroeiende teennagels, likdoorns of kloven, dan worden deze ook behandeld.

Tot slot worden uw voeten ingesmeerd met een verzorgende voetcreme, aangepast aan uw huidtype.

De medisch pedicure is breed opgeleid , want zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Risicovoeten kunnen o.a. ontstaan als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit , ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie , nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de client moet worden doorgestuurd naar een (behandelend) arts of podotherapeut.

Spa pedicure

Ofwel een combinatie tussen standaard en cosmetische voetverzorging. U krijgt een voetenbad met Dode Zeezout ,en  uw nagels worden geknipt. Uw nagelriemen worden behandeld met olie en worden teruggeduwd. Uw voeten worden gescrubd en vervolgens worden ze ingepakt  met een verzorgend voetenmasker.

Als afsluiting worden uw voeten heerlijk gemasseerd met een verzorgende voetcreme.

Kwaliteitsbewaking

Gespecialiseerde en medisch pedicures zijn geregistreerd in het Kwaliteits Register voor Pedicures, het KRP, ook wel ProCert geheten. Staat zij geregistreerd , dan voldoet zij aan onderstaande kwaliteitsnormen :

  • Het naleven van de door branche vastgestelde normen betreffende hygiene , arbo en milieu.
  • Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.
  • Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

ProVoet

Dit is de landelijke organisatie voor de voetverzorger/ pedicure. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures , bevordert de kwaliteit van voetverzorging , en van het beroep pedicure in Nederland. De medisch pedicure is lid van ProVoet , altijd volledig gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak.

De professionele pedicure herkent u dus altijd aan het ProVoet logo.logo provoet procertlogo-provoet

Back To Top