skip to Main Content

Bij TipToToe Bodycare kunt u terecht voor diverse massages zoals de klassieke lichaams-massage, hotstone massage en bindweefselmassage.

De massages worden gegeven door ervaren specialistes.

Voor de gezichtsmassage maken wij gebruik van de combinatie van verschillende technieken, o.a. drukpunt- en lypossage massage. Onze gezichtsmassage hebben we in perfecte balans gebracht met onze producten.

Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage en wat doet het?

Bindweefselmassage is een massage waarbij de specialiste de dieper gelegen huidlagen masseert en stimuleert. De bindweefselmassage verstevigt de huid en reduceert blokkades.

Wat is bindweefsel en wat doet het?

Bindweefsel , ook wel fascia genoemd, is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid.
Onderhuids bindweefsel ligt onder de opperhuid en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voor komt in ons hele lichaam in verschillende vormen. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.
Het bindweefsel heeft veel goede functies die bijdragen aan onze gezond-en schoonheid. Het bindweefsel maakt onder andere Hyaluronzuur aan , een stofje dat in staat is om vocht aan zich te binden. Daardoor krijgt de huid volume. Denk daarbij aan rozijn versus druif. Tevens bevat het bindweefsel bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden via het lymfe systeem. Bij wondgenezing speelt bindweefsel ook een grote rol. Tenslotte bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels die zorgen voor elasticiteit, stevigheid en volume.

De gevolgen van ongezond bindweefsel:

Zuurstoftekort in het weefsel
Bloedvaten in de huid verwijden niet goed
Huid wordt broos en gevoelig
Verharding van bindweefselstrengen
Ophoping van vocht en afvalstoffen
Onderhuidse ontstekingen
Verslapping van de huid
Grauwe, doffe huidskleur
Verminderde opname van producten

Wat mag je verwachten van een bindweefselmassage voor het gezicht?

Verbeterde doorbloeding
Verzachten van de fijne lijntjes
Verhoogde opname van producten
Liftend effect
Aanmaak nieuw collageen
Ontgiften van de huid en afvoer afvalstoffen
Vermindering van vochtophopingen in het gezicht.

Nieuwsgierig geworden?
Bel ons voor een intake en afspraak!
010-4271455

Hotstone.

Ook kunt u genieten van een heerlijke Hot Stone massage van zowel 25 als 50 minuten. Warmte, energie, totale ontspanning, de vermoeidheid die van je afglijdt,…… Hot Stone!

Hot stone massageDe Hot Stone massage is een massagevorm die afkomstig is van de Indianen, zij gebruikten verwarmde lavastenen om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen.

De Hot stone massage in de huidige tijd wordt gegeven met afgeronde basaltstenen; dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.

De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau; de stenen zijn licht, voelen zacht aan en zijn heerlijk warm. De stenen worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd.

De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie” met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.

Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op je lichaam zijn gelegd, word je verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie.

Zeer geschikt voor mensen die last hebben van:

 • Spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie)
 • Stress, een burn out
 • Gewrichtsproblemen
 • Slechte doorbloeding/kouwelijk
 • Rug en/of nekklachten
 • Algemene moeheid

Niet geschikt voor mensen die last hebben van:

 • Hartklachten, hoge en lage bloeddruk en diabetes.
 • Heftige overgangsverschijnselen, opvliegers.
 • Open wonden en huidinfecties.
 • Koorts/griep.
 • Erg gevoelige huid, dunne huid.
 • Spataderen.
 • Kanker en andere ernstige ziekten

Verschillende hotstone massages:

Deelmassage gehele achterzijde: deze massage werkt vooral erg ontspannend omdat de meeste mensen zich goed kunnen ontspannen als ze op de buik liggen. Tevens werkt de massage van de rug erg ontspannend omdat dit een gebied is dat vaak overbelast is.

Deelmassage gehele voorzijde: deze massage is toch anders omdat men delen van het lichaam masseert die normaal niet veel aandacht krijgen, zoals armen, handen en buik. Misschien moet je aan het begin even wennen, maar het is wel erg prettig! Doordat de stenen direct op de chakra’s worden geplaatst, is de uitwerking erg verlichtend, en geeft het je nieuwe energie!

Massage gehele lichaam: Dit is puur een luxe verwennerij: je hele lichaam wordt aangepakt: je komt in een totale ontspanning die je nog dagen later ervaart.

Het betreft uitsluitend welness massages.

Back To Top