skip to Main Content

Bij TipToToe Bodycare kunt u terecht voor diverse massages zoals de klassieke lichaams-massage, hotstone massage en bindweefselmassage.

De massages worden gegeven door ervaren specialistes.

Voor de gezichtsmassage maken wij gebruik van de combinatie van verschillende technieken, o.a. drukpunt- en lypossage massage. Onze gezichtsmassage hebben we in perfecte balans gebracht met onze producten.

Hotstone.

Ook kunt u genieten van een heerlijke Hot Stone massage van zowel 25 als 50 minuten. Warmte, energie, totale ontspanning, de vermoeidheid die van je afglijdt,…… Hot Stone!

Hot stone massageDe Hot Stone massage is een massagevorm die afkomstig is van de Indianen, zij gebruikten verwarmde lavastenen om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen.

De Hot stone massage in de huidige tijd wordt gegeven met afgeronde basaltstenen; dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.

De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau; de stenen zijn licht, voelen zacht aan en zijn heerlijk warm. De stenen worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd.

De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie” met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.

Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op je lichaam zijn gelegd, word je verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie.

Zeer geschikt voor mensen die last hebben van:

 • Spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie)
 • Stress, een burn out
 • Gewrichtsproblemen
 • Slechte doorbloeding/kouwelijk
 • Rug en/of nekklachten
 • Algemene moeheid

Niet geschikt voor mensen die last hebben van:

 • Hartklachten, hoge en lage bloeddruk en diabetes.
 • Heftige overgangsverschijnselen, opvliegers.
 • Open wonden en huidinfecties.
 • Koorts/griep.
 • Erg gevoelige huid, dunne huid.
 • Spataderen.
 • Kanker en andere ernstige ziekten

Verschillende hotstone massages:

Deelmassage gehele achterzijde: deze massage werkt vooral erg ontspannend omdat de meeste mensen zich goed kunnen ontspannen als ze op de buik liggen. Tevens werkt de massage van de rug erg ontspannend omdat dit een gebied is dat vaak overbelast is.

Deelmassage gehele voorzijde: deze massage is toch anders omdat men delen van het lichaam masseert die normaal niet veel aandacht krijgen, zoals armen, handen en buik. Misschien moet je aan het begin even wennen, maar het is wel erg prettig! Doordat de stenen direct op de chakra’s worden geplaatst, is de uitwerking erg verlichtend, en geeft het je nieuwe energie!

Massage gehele lichaam: Dit is puur een luxe verwennerij: je hele lichaam wordt aangepakt: je komt in een totale ontspanning die je nog dagen later ervaart.

Het betreft uitsluitend welness massages.

Back To Top